Napište nám

POPTÁVKA

Víme, co s nevzhlednými kovovými futry

Oblečeme jim novou zárubeň i dveře. Bez bourání.

Taky vás štvou stará kovová futra? Jenže co s tím, když bourání je černou můrou… Poradíme, jak si svůj domov můžete vylepšit, aniž byste si z bytu udělali jedno velké staveniště. 

Řešením je obklad kovové zárubně, tzv. systém OKZ, kdy stará „futra“ překryje nová obložka z kvalitní dřevotřískové desky s volitelnou povrchovou úpravou. Obklad jednoduše schová svého předchůdce, nevzhledného jak materiálem, tak tvarem. Bez bourání tak máte zárubně, které si v ničem nezadají s těmi klasickými obložkovými. Příjemně překvapí například lepší zvukově izolační vlastnosti, než měly původní kovové zárubně a dekor stejný s tím, ve kterém si pořizujete nové dveře.

Nový "oblek" vám vyrobíme na míru a osadíme jej novými dveřmi

Systém OKZ vyrábíme přímo na míru konkrétního kovového futra, proto mu předchází odborné zaměření stavebního otvoru s původní zárubní. Ve většině případů se tento systém umí přizpůsobit běžným stavebním nedokonalostem, jako je například nerovná zeď, nepřesně osazené nebo lehce deformované kovové futro. OKZ je kompatibilní se všemi lakovanými a dekorovými dveřmi z naší nabídky. Velkou výhodou systému OKZ je také jeho připravenost pro instalaci dveří standardních rozměrů, neřešíte tedy zužování dveří ani jiné dodatečné úpravy. 

Umíme víc, než byste čekali

Můžete si naplánovat nové dispoziční řešení interiéru, tedy libovolně změnit směr otevírání (z pravých dveří na levé a obráceně) nebo klasické otočné dveře nahradit dveřmi posuvnými. Tohle všechno vám umožní systém OKZ.

U OKZ se záklopovou obložkou šířky 85 mm (jedná se o obklad kovových zárubní s „nosem“, které byly montovány například v panelových domech) je možné změnit jak stranovou orientaci, tak otevírat dveře do jiné místnosti než původně. U OKZ se záklopovou obložkou šířky 60 mm (jedná se o obklad standardních ocelových zárubní) je možné změnit pouze stranovou orientaci.

Při použití OKZ systému je však třeba počítat s tím, že se mírně zmenší velikost průchodu (o necelé tři centimetry). 

Co byste měli vědět na závěr

Svůj domov si můžete vylepšit novým dveřním kompletem bez prachu a nepořádku, který provází bourání. Doporučujeme vám kontaktovat naši prodejnu https://www.sepos.cz/rs/prodejny-kontakty/karlovy-vary/ přes webový formulář nebo nás rovnou navštívit na Sokolovské v Karlových Varech. Náš odborník vám poradí vhodné řešení, vytvoří nezávaznou cenovou nabídku a zajistí zaměření. Přece jen záleží na každém milimetru, proto doporučujeme svěřit do rukou odborníka také následnou montáž OKZ.

 

Kompletní kontaktní údaje prodejny Sepos - Karlovy Vary včetně otevírací doby najdete zde

×